Giving Life to Lifeless Walls

IMG_8320.JPG

The largest city in Lower Saxony part of Germany and one of the greenest cities of Germany, Hannover is a very peaceful and calm city. Very beautiful and perfect balance of city life and greenery. Apart from interesting and helpful people, this city is full of creative population. Since it has number of colleges, this city has a good amount of youth population living here and very interesting and creative people. One can witness this at the streets of Hannover. Hannover walls are full of Graffiti. Linden is of the areas where one can see amazing creativity on the walls.

Though it is not legal to paint the public places but still the amount of graffiti seen is wonderful. I personally feel that due to this artwork the area becomes more lively and a cheerful place to be around. During winters, when the weather becomes too cold and grey and everything feels so dull, specially for the people coming from warmer places, these graffiti plays a very important role in cheering the mood. I am very much impressed by the creativity and energetic approach of the people here. Its good to see them while crossing a lane. Its really wonderful experience that brings smile on a dull face.

Lebendige Wände zum Leben erwecken

Hannover ist die größte Stadt in Niedersachsen und eine der grünsten Städte Deutschlands. Sie ist eine sehr friedliche und ruhige Stadt. Sehr schöne und perfekte Balance zwischen Stadtleben und Grün. Abgesehen von interessanten und hilfsbereiten Menschen ist diese Stadt voller kreativer Bevölkerung. In dieser Stadt leben viele Hochschulen, hier leben viele junge Menschen und sehr interessante und kreative Menschen. Das kann man auf den Straßen von Hannover sehen. Die Wände von Hannover sind voller Graffiti. Linden ist einer der Bereiche, wo man erstaunliche Kreativität an den Wänden sehen kann.

Es ist zwar nicht legal, die öffentlichen Bereiche zu streichen, aber dennoch ist die Menge an Graffiti wunderbar. Ich persönlich finde, dass die Gegend durch dieses Kunstwerk lebendiger und fröhlicher wird. In den Wintern, wenn das Wetter zu kalt und grau wird und sich alles besonders langweilig anfühlt, besonders für die Menschen, die von wärmeren Orten kommen, spielen diese Graffiti eine sehr wichtige Rolle bei der Stimmung. Ich bin sehr beeindruckt von der Kreativität und der energischen Herangehensweise der Menschen hier. Es ist schön, sie beim Überqueren einer Gasse zu sehen. Es ist eine wirklich wundervolle Erfahrung, die ein stumpfes Gesicht zum Lächeln bringt

Stuti Kumari | National Institute of Design | Industrial design | Ahmedabad, Gujarat, India