Take your brush & free your mind

Freie Malerei

Everyone needs a break. A few moments for yourself, where you only go after what is good for you. A break from university stress. Here our optional course "free painting" offers the perfect opportunity. As the name implies, you can freely choose the subject, work equipment and procedure. No regulations. The course is offered as a block and lasts 3 days. In exchange with other students, there is a wonderful working atmosphere. The most important content of the course is the intensive study of painting and color in all its facets.

Painting techniques such as building stretcher, different color materials, etc ... are taught as well. A basic set of painting material is provided, but if you want to work with extraordinary or your own materials, you can bring them yourself.

With biscuits, tea and good conversation arise in the three days unique masterpieces and you have fueled new energy for the university life.

The course is suitable for anyone who likes to deal with colors, image composition and new techniques. An offer from our university, which I would like to recommend to everyone.

Jeder braucht mal eine Auszeit. Ein paar Momente für sich, wo man nur danach geht, was einem guttut. Eine Pause vom Uni Stress. Hier bietet unser Wahlkurs "freie Malerei" die perfekte Möglichkeit. Wie der Name schon sagt, kann man sich Motiv, Arbeitsmittel und Vorgehensweise ganz frei aussuchen. Keine Vorschriften. Der Kurs wird als Block angeboten und dauert 3 Tage. Im Austausch mit anderen Studenten herrscht eine wunderbare Arbeitsatmosphäre. Wichtigster Inhalt des Kurses ist die intensive Beschäftigung mit Malerei und Farbe in all ihren Facetten.

Maltechnische Grundlagen wie Keilrahmen bauen, unterschiedliche Farbmaterialien, etc... werden ebenso vermittelt. Ein Grundstock an Malmaterial wird gestellt, möchte man jedoch mit außergewöhnlichen oder seinen eigenen Materialien arbeiten, kann man diese selbst mitbringen.

Bei Keksen, Tee und guten Gesprächen entstehen in den drei Tagen einzigartige Meisterwerke und man hat neue Energie getankt für den Uni Alltag.

Der Kurs ist für jeden geeignet, der sich gerne mit Farben, Bildkomposition und neuen Techniken auseinandersetzt. Ein Angebot unserer Uni, welches ich jedem ans Herz legen möchte.

Alexandra Huhn, Germany, FH Hannover, Fashiondesign